Tilbake til alle arrangementer

Oslo Ess - Konsert på Månen / Gamlebyen Kulturhus - Fredrikstad

18 års aldersgrense.

Dørene åpner 20.00, konsertstart 22.00.


Oslo Ess

Sitat Oslo Ess: "Vi åpner turneen på hjemmebane i Østfold og slipper ut 2 års opparbeidet Oslo Ess-overskudd med nye låter i Gamlebyen." Norges travleste punkrockere er tilbake med sitt fjerde album Konge uten ei krone som slippes 5. februar 2016. Nå er det snart to år siden albumet Alle Hjerter Deler Seg slet ut høyttalere rundt om i Norge, og ventetiden har føltes uendelig lang for fans sultne på nytt materiale. Ventetiden er nå over og deres nyeste singel «Amerika» er allerede listet på NRK P3.

Våren 2016 legger Oslo Ess ut på en omfattende Norgesturné og de har med seg det unge og lovende bandet Eurotrash - gjør deg klar for et dundrende rockesjokk når denne eksplosive komboen kommer til en by nær deg!

Med utgangspunkt i en anonym tilværelse i Oslos undergrunn, har Oslo Ess de siste par åra sørget for å sette sitt gode navn på hele Norgeskartet. Hard jobbing, enorme mengder livespilling og en sterk dedikasjon, mikset med musikalsk talent og glede, har ført gutta via Urørtfinalen til både Spellemann-nominasjon og hele to førsteplasser på VG-lista, Norges offisielle salgsliste. Oslo Ess har med sin råhet og genuinitet bidratt til at punkrocken har nådd ut til et bredere publikum enn det man har gitt sjangeren kredit for tidligere, og det hele startet med debutalbumet Uleste Bøker og Utgåtte Sko, som i 2011 smalt ned i norsk musikkliv med sitt forfriskende, nye perspektiv på  «norsk på norsk». Ærlige tekster og skitne gitarer som inviterer til fellesskap og hytting med neven – Oslo Ess oser real punkrock lang vei, og skildrer både råskap og sårbarhet i sin musikk.

Med sine tre foregående plater (Uleste Bøker og Utgåtte Sko, Verden På Nakken, Venner i Ryggen og Alle Hjerter Deler Seg), har den kreative og produktive gjengen i Oslo Ess høstet lovord, sanket skyhøye terningkast med påfølgende anerkjennelse, og gitt mer enn alt av seg selv til sin stadig voksende og dedikerte fanbase.  Bandets harde kjerne; Åsmund Lande, Knut-Oscar Nymo og Peter Larsson, som oftest med Håvard Takle Ohr bak trommene, er kjent for harde fraspark og å stupe ut i det blå. I 2012 satte Oslo Ess uoffisiell norgesrekord med hele 210 konserter i løpet av ett år. Norges mest hardtarbeidende rockeband tar steget ut av sitt eget øvingsrom og inn i stua di. Oslo Ess er folkets band, og deler mer enn gjerne blod, svette og tårer for å sørge for konserter for fulle hus og uforglemmelige festivalopplevelser i det ganske land.

Konge uten ei krone er et album der bandet virkelig føler de får vist fram essensen av hva Oslo Ess er: «åtte raske jævler, en ballade og en skalåt det lukter trøbbel av». – Oslo Ess. Konge uten ei krone kan forhåndsbestilles fra 20.november, og vil være tilgjengelig over alt fra 5.februar 2016. Vi er klare for deres mest uptempo plate hittil, ei plate med effektive og lekende låter med høy energi.

Facebook: https://www.facebook.com/OsloEss/